Banánovo-čokoládová roláda
Těsto:
Vejce | 5 ks |
Polohrubá mouka | 100 g |
Cukr krupice | 100 g |
Teplá voda | 1 lžíce |
Olej | 1 lžíce |
Kakao | 1 lžíce |
Krém:
Smetana na šleháni |
250 ml |
Vanilkový cukr | 1 ks |
Pomazánkové máslo | 200 g |
Cukr moučka | 2 lžíce |
Ingredience:
Banán | 3 ks |
Čokoláda | 80 g |
Olej | 1 lžíce |
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10-12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.
Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem(trochu si necháme na potření rolády) , poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a pocákáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.